[x]

TEUT OS, BUDAPEST

Bemutatkozás, információk

Törzsünk, a Teut Os 1996 nyarán éledt meg a Cserhát Szanda nevű hegyén. Itt rendeztük az első Hadijátékunkat, akkor a leinofinnek (azaz a fehéringesek, tehát a honfoglaló magyarok) részvételével. Miután megválasztottuk a táborhelyünket, amely tölgyek alatt, egy zöld mezőn feküdt, derítettük ki, hogy ezen a helyen volt csaknem kétezer évvel ezelőtt a kelta Teut Os, azaz Szarvas Törzs központja. Már ez előtt tudtuk, hogy nekünk kelta törzsnek kell lenünk, ekkortól viszont már ismertük a nevünket is. Volt valami a levegőben akkor, 1996 nyarán, az I. évben.

Ha a célunkat kellene megfogalmazni röviden annyit mondanék, hogy egy kelta törzs életét akarjuk élni. Ebbe beletartozik a harc, éppen úgy ahogyan a kultúra, a kelta/lovagi erények, a természet ismerete, szeretete, a közös programok és a közösség kiépítése, valamint fenntartása. Törzsünk első hét éve, a Kék Korszak, a születés és a világra ébredés korszaka volt. Már ekkor is éreztük, hogy a mi különleges, saját utunk a harcon keresztül vezet. Ahogyan az I. évben a Nagy Csatában megnyílt számunkra egy új világ, kijelölte számunkra ezt az utat. Ebben a mostani, Vörös Korszakban éppen ez a harc teljesedik ki. Ezért a külső szemlélő számára csupán törzsünk harcias oldala látszódhat, de ez nem minden...

Mivel törzsben, Teutban éljük életünket, ezért mindezt a megfelelő rendben teszük. A törzs feje, a teutorix. Ő képviseli kifelé az embereket, míg az emberei adják neki az erőt a tárgyalásokon. A Teutorix, immár nyolcadik éve, Brenn. A Turgorixok kisebb körzeteket vezetnek. Ők kisebb szinten olyanok, mint a Teutorix. Turgorix a törzsben Aluran, kisebb megszakításokkal nyolc éve, illetve újonnan Manawydan. A Teut kisebb szerveződési egységei, kisebb közösségei a clanok. Ők harcászati, illetve baráti egységet alkotnak. Róluk bővebben a Clanok menűpontnál.

Törzsünk történetéről, az általunk szervezett harci játékról, a Hadijátékról, valamint a fegyverzetről (utóbbiról a Fegyvertárban) az itt látható menüpontokban lehet többet megtudni. Azonban mindezeknél több is van itt. Legbecsesebb része a tudásunknak, amelyet a Druida Tisztáson gyűjtöttünk össze. Igaz, hogy még nem teljes az oldal, de így is sokat meg lehet tudni itt a kelták vallásáról. A Ruhatárban az ókori kelták viseletéről, valamint ezek elkészítéséről, a Régi történetek tárában a kelta népek történelméről, a Könyvtárban a Teut Os, valamint a többi kelta törzs irodalmáról, míg a Névtárban az Európában fellelhető jelentősebb ókori/középkori kelta személyiségekről írtunk. Az Éléstárban az általunk Osodunban elkészített és a lakomákon feltálalt ételekről és italokról (pl.: mézsör) esik szó.

E-mail: brenn@vpg.sulinet.hu
Web: www.vpg.sulinet.hu/~brenn/teutos/






Min. felbontás: 1024 x 768 | Design: Civertan Bt.
MAGYAR LIMES SZÖVETSÉG | LIMES TÖRTÉNET
TÉRKÉP | LEXIKON | KÉPTÁR | TELEPÜLÉSEK:  [1]  [2]
PANNONIA BELSŐ TELEPÜLÉSEI | MÚZEUMOK | EGYESÜLETEK
PROGRAMOK | HÍREK, AKTUALÍTÁSOK | ÍRJON NEKÜNK!